יום רביעי, 21 בדצמבר 2011

כיצד הגעתי אל מסחר במניות בארצות הברית...

אני לא אחד מאלה אשר מאז ומעולם היתה להם משיכה למספרים ולכלכלה. אני הייתי דווקא אחד מאלה שלא מאוד התעניינו בכלכלה והעדיפו ללמוד תחומי עיסוק אחרים. באוניברסיטה למדתי דווקא לתואר כללי. אמנם נגענו באוניברסיטה ביסודות הכלכלה, אולם בסופו של דבר לא זה היה תחום העיסוק אשר כיוונתי אליו. אני העדפתי במידה רבה להתמקד בתחומים אחרים. 

תקופה מסוימת עבדתי כמדריך למכירות, תקופה אחרת עבדתי כמנהל משמרת בבית קפה. באחד הימים פגשתי חבר בבית הקפה אשר הציג בפני את התחום של מסחר במניות – למען הדיוק, מסחר במטח במקרה שלו. לאחר מכן התחלתי להתעניין בתחום בעצמי, והיום אני סוחר כבר שנתיים וחצי.

לא מדובר בעבודה קלה

ראשית, אני רוצה להבהיר משהו אחד: מסחר במניות דורש לא מעט תשומת לב, יידע ועבודה. ישנם סוגים שונים של מסחר במניות או מסחר במטח, אך בסופו של דבר כל הסוגים האלה דורשים תשומת לב, ניתוח והבנה של שוק המניות או הכסף בו אנחנו סוחרים. לא די בזה שנבין את היסודות, כדי שנוכל להצליח במסחר. צריך להבין את היסודות ולתרגל תחילה את המסחר, כדי להבין כיצד הדברים מתבצעים בפועל, ולמצוא את הדרך שלנו לעשות את הדברים.

מסחר במטח מתבסס בעיקר על הפרשים בין מחירי המטבעות השונים והתנודות בהם. ככל שקניתי מטבע במחיר נמוך והמחיר של המטבע עולה, כך אני יכול להרוויח יותר. אולם, ישנה עוד שורה ארוכה של פרמטרים שצריך להכיר ולהבין, כדי שאוכל לזהות את המגמות השונות במטבעות, ולדעת מתי הזמן הנכון להיכנס לעסקה ולצאת ממנה.

מי שישקיע את הזמן בלימוד ואת המאמץ ברכישת התוכנות המתאימות, יכול לבצע את העסקאות בהצלחה רבה יותר. זכרו, כי בעולם העסקים, אתם מחפשים כל יתרון אשר יכול להיות לכם על פני האחרים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה